Saturday, December 29, 2012

Butternut Squash Cream Soup

Butternut Squash Soup

It's been a while since I wanted to try and cook my own pumpkin cream soup, since the ones you can buy at the supermarkets are "blergh". It's a super easy recipe, but since I'm not the one that goes grocery shopping, I never got all the ingredients I wanted at once. To be honest I had to improvise, since I had more of some ingredients and less of others; but I must say that being the first time making it, it came out really good! The pumpkin wasn't actually pumpkin, it was butternut squash, and while the recipe I followed said one thing, I ended up doing it my way, since the quantity of the other ingredients was greater and I wanted butternut squash cream, not a lot of things WITH butternut squash in it. 

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Hace mucho ya que quería intentar hacer mi propia crema de calabaza, ya que la que venden en el supermercado es horrible. Es súper fácil, pero como nunca tenía todos los ingredientes que necesitaba, ya que no soy yo la que hace las compras. Para ser sincera, tuve que improvisar, ya que tenía mucho de algunos ingredientes, y poco de otros; pero debo decir que me quedó súper bien para ser la primera vez que la hago! La calabaza no era calabaza propiamente dicha, sino otra variante, y mientras que la receta que seguí decía una cosa, yo terminé adaptándola a mi gusto, ya que la cantidad del resto de los ingredientes era mayor, y yo quería crema de calabaza, y no crema de un montón de cosas CON calabaza. 

Butternut Squash Soup: Ingredients

INGREDIENTS (serve 3)
 

500gr. butternut squash.
1 carrot (medium).
1 leek (the white part).
1 potato (big).
100ml. cream (I added a bit more while mixing).
salt.
olive oil.
INGREDIENTES (3 personas)

500gr. calabaza.
1 zanahoria (mediana). 
1 puerro (la parte blanca).
1 patata (grande). 
100ml. crema de leche (luego le fui agregando mas). 
sal. 
aceite de oliva.










1. Peel and cut the vegetables, then put them all in boiling water.
2. Add salt and a little of olive oil.
3. Cover the pot and let the vegetables cook until they are ready to make purée.
4. Put the vegetables in a blender and put the broth aside (yummy home-made broth!).
5. Add the cream and a little of olive oil (and salt if needed).
6. Blend until there're no traces of vegetables pieces.
7. Serve hot and decorate as you wish (you can also sprinkle grated cheese on it).
1. Pelar y cortar las verduras, y ponerlas en una olla con agua hirviendo.
2. Agregar sal y un chorrito de aceite de oliva.
3. Cubrir la olla y cejar cocer hasta que la verdura esté a punto para hacer puré.
4. Colocar las verduras en una licuadora y apartar el caldo.
5. Agregar la crema de leche y un chorrito de aceite de oliva (y sal si es necesario).
6. Licuar hasta que no haya verduras a la vista.
7. Servir muy caliente y decorar (se puede agregar queso rallado por encima).



Butternut Squash Soup
Butternut Squash Soup 03 Butternut Squash Soup

10 comments:

  1. Great recipe! I love butternut squash - will have to try this! x, Kat

    www.loveandace.com

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  2. Te voy a copiar esta receta, qué pintaaaaaa!!

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  3. This looks yummy! I might have to try and veganize it.

    <3 Melissa
    wildflwrchild.blogspot.com

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  4. qué buena pinta tiene, seguro que estaba riquísima!

    besitos

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  5. mmm, that soup looks so yummy! i would love to try that for the winter season!

    lindsey louise

    hellomrrabbit.blogspot.com

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  6. Que buena pinta tiene!!! Me encantan las recetas caseras, no tiene nada que ver con las que compras en el super
    Besos y Feliz Navidad!!!!

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  7. ¡¡¡¡mmmmmmm1!!!!! feliz año nuevo guapa!!

    Besos rojos ;-))

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  8. yo hace un par de días me hice una crema de zanahoria, fue mi primera vez jejeje
    la tuya se ve muy buena!!!! :3

    ReplyDelete

Everytime you comment, you make me happy and I smile.
Thank you SO much!

Cada vez que comentan, me hacen feliz y sonrío.
Muchisimas gracias!


Natalia L.
♥ ♥ ♥

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